Zondag 1 oktober informatiecentrum laatste keer open

18 / 09 / 2017

Zondagmiddag 1 oktober - tijdens het Open Huis van het DRU Industriepark in Ulft - is het informatielokaal van TenneT voor het laatst geopend tussen 12.00 en 16.00 uur. Naast deze zondagmiddag is het informatielokaal nog open op woensdag 20 en woensdag 27 september tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Ruim 2.000 bezoekers
Vanaf de opening in juni 2016 heeft het informatiecentrum ruim 2.000 bezoekers getrokken. Naast de inloopmiddagen zijn ongeveer veertig groepen op bezoek geweest. Van colleges van B&W, scholen uit de directe omgeving tot partners die aan de nieuwe hoogspanningsverbinding hebben meegewerkt. In het kader van het WATT? programma zijn er 10 scholen o.a. het Graafschap College uit Doetinchem, het Anton Tijdink uit Terborg en het Almende College uit Ulft geïnformeerd over de werkzaamheden. WATT? is een voorlichtingscampagne over werken in de energie speciaal voor leerlingen van het vmbo, mbo en havo/vwo.

Verhuizing interactieve maquette naar ICER
In het informatielokaal staat een interactieve maquette van het project. Deze maquette vertelt het verhaal van de nieuwe hoogspanningsverbinding door middel van foto's, tekst en video's. Na sluiting van het informatielokaal krijgt deze maquette vanaf begin november een mooie plek in innovatiecentrum ICER waar een informatiepunt wordt ingericht. ICER richt zich met haar technisch doe-museum onder meer op educatie van jongeren.