Zaterdag 22 september Open dag Doetinchem-Wesel 380kV

22 / 09 / 2018

Na vele jaren van voorbereiden, plannen en bouwen nemen TenneT en Amprion eind september de hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kV in gebruik. Een project met grote betekenis voor de Noordwest Europese energievoorziening maar zeker ook voor de omgeving door de aard en omvang.

TenneT en Amprion willen graag met jou het project afsluiten. Daarom nodigen wij je op zaterdag 22 september tussen 11.00 tot 15.00 uur uit voor een familie evenement met leuke activiteiten bij de Nederlands-Duitse grens en langs de nieuwe hoogspanningsverbinding.

Fietsroutes en meer

Op het grenspunt van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding, op het DRU Industriepark Ulft en bij de Korenmolen in Voorst (gemeente Oude IJsselstreek) kun je terecht voor verschillende activiteiten voor jong en oud.

Drie fietsroutes van wisselende afstanden leiden je langs de drie plekken. Bij het grenspunt van de hoogspanningsverbinding staat een grote tent met een klimwand, springkussen en diverse andere spellen. De Korenmolen bij Café-Restaurant van Hal aan de Grensweg in Voorst is geopend voor bezoek. Vanaf de molen kun je per fiets, maar ook met een elektrisch pendelbusje naar het grenspunt waar de grote tent staat. Op het DRU Industriepark vind je het TenneT informatiepunt en is ook van alles te doen.

Ben je er bij?

Meld je dan hier aan www.doetinchem-wesel-stroomt-opendag.nl

Op het aanmeldformulier kun je aangeven met hoeveel personen je komt en of je meedoet aan een van de fietstochten.

Op zaterdag 22 september krijg je dan van ons op een van de drie aanmeldpunten een kaart met routes en alle activiteiten.

Wil je de kaart thuis ontvangen, mail dit dan (met je huisadres) aan info@doetinchem-wesel380kv.nl

Wat is waar te doen?

Bij de Grenzweg (Duitsland): activiteiten voor jong en oud

Vlakbij de grens hebben Amprion en TenneT een grote tent neergezet en is er van alles te doen voor het gehele gezin. Er is een springkussen, klimwand, er zijn spelletjes en natuurlijk zijn er hapjes en drankjes. In de tent draait een film over de totstandkoming van de verbinding en er is een expositie.

DRU Industriepark en ICER: meebouwen aan nieuwe energie

Op het DRU industriepark staat het TenneT-informatiepunt. Er zijn verschillende fietsactiviteiten voor de kinderen. Zoals een pumptrack en een energiefiets. Wie langskomt, ontvangt een bidon voor onderweg.

Vanaf het DRU industriepark rijdt een busje naar en van het grenspunt. Let op: Het aantal plaatsen is beperkt.

In het ICER ga je onder begeleiding meebouwen en knutselen aan het kunstwerk ‘Nieuwe Energie’.

Fietstochten

Stap op de fiets en rij een van de drie tochten in het teken van de nieuwe verbinding. Je kunt meedoen met het hele gezin. De mooie omgeving geeft je energie en langs de route zijn verschillende activiteiten, voor ieder wat wils.

Je bepaalt zelf je vertrekpunt. Alle routes gaan langs het DRU industriepark Ulft, de Korenmolen Voorst en het grenspunt van de 380 kV-hoogspanningsverbinding.

  • Langs de lijn-toer (16 kilometer): heen en terug tussen het DRU industriepark en het grenspunt. Bekijk de route
  • Stroom-familietoer (22 kilometer): leuke gezinstoer, grotendeels over de fiets- en kerkepaden langs de Oude IJssel en Aa-strang. Bekijk de route
  • Energieronde (ongeveer 50 kilometer, met de mogelijkheid voor een extra lus richting hoogspanningsstation in Langerak): voor de ervaren fietser en E-bikes, door het veranderende ‘energielandschap’. Langs de verbinding, windmolenpark en het solarpark. Bekijk de route

Parkeren en bereikbaarheid

DRU industriepark
Café-restaurant Van Hal