Infolokaal DRU Cultuurfabriek officieel geopend

06 / 06 / 2016

Afgelopen vrijdag hebben wethouder Jos Sluiter (gemeente Oude IJsselstreek) en Sjouke Bootsma van TenneT het infolokaal op het DRU Industriepark in Ulft officieel geopend. Met ingang van deze week is het infolokaal geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag vond de Dag van de Bouw plaats. Belangstellenden konden bij een aantal bouwplaatsen van Doetinchem-Wesel 380 kV een kijkje nemen. Het infolokaal van TenneT op het DRU Industriepark in Ulft was deze dag voor het eerst geopend tussen 11.00 en 15.00 uur.

Bouwcombinatie Dura Vermeer-SPIE en Reddyn/A.HAK stelden beide een bouwplaats open. Bij het infolokaal konden bezoekers zich inschrijven voor een rondrit langs de bouwplaatsen per bus. Op de mastlocaties werd door de aannemers uitleg gegeven over de werkzaamheden. De heiconstructie, de grote kabels in de diepe sleuven en de kabeltrekmachine spraken tot de verbeelding. In het infolokaal werd toelichting gegeven op het project en films getoond over het verkabelen van 150 kV-verbindingen, de nieuwe masten en hoe elektriciteit wordt getransporteerd.