Herdenkingsmonument onthuld bij oude mast Rafelder

22 / 03 / 2017

Zondag 26 maart 2017 is een herdenkingsmonument aan de Tappenweg in Etten onthuld in de buurt van de plek waar precies 75 jaar geleden een Stirling Bommenwerper is gecrasht. Bij de crash kwam de 7-koppige bemanning om het leven. Een groot deel van Etten was uitgelopen voor de onthulling waarbij ook familieleden van de omgekomen vliegers uit Engeland en Australie aanwezig waren. De plechtigheid is afgesloten met het overvliegen van twee Stirlings.

Op de plek van de crash is na de Tweede Wereldoorlog een mast neergezet. Deze mast heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een nieuwe mast van de hoogspanningsverbinding die het Nederlandse en Duitse net aan elkaar gaat verbinden.
 
Het herdenkingsmonument is tot stand gekomen met medewerking van bedrijven en instellingen uit de lokale gemeenschap. En van TenneT dat samen met aannemers en onderaannemers heeft meegewerkt. Onder meer door het beschikbaar stellen van kennis en materialen en het uitvoeren van aanlegwerkzaamheden.

TenneT, aannemers en onderaannemers hebben met vele anderen uit de omgeving meegewerkt aan de totstandkoming van het monument.