Eerste masten gesloopt

28 / 09 / 2017

Deze week is begonnen met het weghalen van de oude 150 kV-masten van de hoogspanningsverbinding tussen de (verdeel)stations Keppelseweg Doetinchem en Ulft. Vandaag zijn de eerste 2 masten verwijderd in Doetinchem (Wijnbergen). TenneT-projectleider Fred Mastop mocht de eerste van de vier poten van de mast knippen.

De verbinding is overbodig geworden door de ingebruikname van de 150 kV-lijn in de gecombineerde nieuwe 380 kV/150 kV-verbinding Doetinchem-Wesel  deze zomer.

Afgelopen weken heeft Liandon de meeste stroomgeleiders al uit de masten verwijderd. In totaal sloopt Dusseldorp voor TenneT de komende weken 39 masten van de oude 150 kV-verbinding. Drie masten in Doetinchem worden nog omgebouwd naar telecommasten zodat de mobiele bereikbaarheid blijft gegarandeerd.  Dit zijn een mast aan de Energieweg, bij de sporthal aan de Liemersweg en een mast op bedrijventerrein Wijnbergen (bij de A18).

Op een later tijdstip - als de nieuwe hoogspanningsverbinding in het geheel gereed is en de 150 kV in geheel in gebruik is - zullen nog 15 paalmasten  ten oosten van het verdeelstation Ulft verdwijnen.